De Smulhoeve pony's


Op deze pagina vind je de ponypaspoorten van alle pony’s die op De Smulhoeve wonen, de belangrijkste werknemers van onze boerderij.

Rocky

Snoepjes

Rocky staat het langste van alle shets op De Smulhoeve en is de eerste pony van Suus. Rocky is de beste leerpony van de shets en heeft al vele kindjes leren rijden.

Tommy

Eten

Tommy is net na de komst van Rocky bij ons op de boerderij komen wonen. Tommy is erg nieuwsgierig, lekker eigenwijs, een super lieve knuffelbeer en koning kinderfeestjes!

Knofje

Gras

Knofje is een super knappe shetlander die ook af en toe met rust gelaten wil worden en dat zie je dan meteen aan haar gelaat. Als Knofje op het gras staat te grazen moet je goed opletten dat ze niet ontsnapt!

Rokkie

Eten

Rokkie is met het rijden lekker traag, maar zodra hij gras ziet is hij vertrokken. Deze teddybeer heeft een enorme haar- en staartbos, dus goed voor urenlang poetsplezier.

Joe

Spelen

Joe is een super grappige maar eigenwijze shet die het liefste de hele dag met de andere shets buiten aan het spelen is, onder het zadel is hij erg lief maar je moet hem wel rijden!

Udo

Knuffelen

Udo is een super lieve rustige teddybeer geschikt voor de allerkleinsten onder ons, die heerlijk met hem kunnen tutten, wandelen en rijden. Udo is lekker traag en met het rijden moet je wel een beetje streng zijn, anders blijft hij gewoon stil staan.

Stippel

Slapen

Stippel is een knappe iets wat onzekere shet, Stippel is het meest geschikt voor de kleine rustige ruiter waarbij papa of mama haar begeleidt. Stippel is lekker vlug met rijden en vindt het heerlijk om in het zonnetje te liggen slapen.

Baron

Knuffelen

Baron is een lieve shetlander die super lief is voor de kindjes, met het rijden is hij wat lui, maar zet geen stap verkeerd, ook houdt hij erg van knuffelen en poetsen.

Elvis

Spelen

Elvis is de jongste telg onder de shets en moet nog veel leren, maar met zijn eigenwijze lieve koppie steelt hij bij veel kids de show!

Sjonnie

Poetsen

Sjonnie is een super lieve, een beetje onzekere shet, geschikt voor de allerjongste ruiters. Sjonnie vindt het heerlijk als de kinderen lekker met hem aan het tutten zijn!

Sammie

Wandelen

Sammie is de kleinste van de shets, maar dat zou je niet zeggen want hij staat zijn mannetje wel. Sammie vindt het heerlijk om gepoetst te worden en daarna lekker te gaan wandelen op de boerderij.

Eigenaar

Knuffelen

Eigenaar is een super lieve knuffelshet waar je niet op kan rijden maar die geschikt is voor urenlange knuffelpartijen, hij heeft ook supermooie witte lange manen en staart.

Devin

Kroelen

Devin is een super lieve shet waar je helaas niet mee kan rijden, omdat hij last heeft van zijn rug. Devin vindt het heerlijk om super lang gepoetst te worden en mee te wandelen naar het campingveld.

Piet

Aandacht

Piet is een eigenwijze, knappe shet die heel nieuwsgierig is en super dol is op aandacht. Het liefst wil hij altijd mee uit de wei worden gehaald. Ook houdt Piet van rondscheuren in de bak en in de bossen.

Tommie

Merries

Tommie is de kleinste telg van de pony’s maar dat zou je niet zeggen van deze eigenwijze doerak, want zelf denkt Tommie dat hij de grootste van het stel is. Tommie is super lief voor de kindjes en een leuke maar erg snelle rijpony!

Polly

Knuffelen

Polly is een super lieve knappe dartmoor pony die houdt van de vrouwtjes in de wei en vooral Rubia. Polly is heel lief, maar wel erg sterk, zet geen stap verkeerd, maar je moet wel kunnen rijden.

Dex

Gras

Dex is een eigenwijze Haflinger die nog niet zo lang op De Smulhoeve staat en moet dus nog een beetje wennen. Dex is niet geschikt voor kleine kinderen en gaat het liefst mee op de volwassenen buitenrit.

Diego

Eten

Diego is een super lieve eigenwijze pony. Diego houdt van poetsen en kan met het rijden of erg sloom of heel snel zijn, dus zijn baasje moet wel kunnen rijden!

Bliksem

Snoepjes

Bliksem is een superknappe en lieve pony die het heerlijk vindt om met zijn vriendjes op de wei gras te eten, Met het rijden is hij ook erg braaf, al heeft hij niet altijd zin om rondjes in de bak te lopen, springen is meer zijn ding.

Urban

Dressuur

Urban is een super lieve E-pony die in zijn verleden Z-dressuur heeft gelopen, hij houdt van dressuur rijden in de bak en is af en toe een beetje schrikachtig en onzeker maar zet tijdens het rijden geen stap verkeerd.

Frenna

Spelen

Frenna is onze eigenwijze IJslander van stal, ze is erg lief, nieuwsgierig en komt altijd naar je toe in de wei. Frenna is sterk met rijden en heeft echt een eigen willetje, maar is wel lief.

Kaat

Springen

Kaat is een kruising tussen een Tinker en een Welsh. Kaat is braaf maar wel iets wat snel met het rijden en verzot op springen. Als je haar in de wei gaat halen, kun je het beste een snoepje meenemen!

Palonia

Crossen

Palonia is een van onze favorieten onder de jongere kids. Palonia is heel lief maar een tikkeltje eigenwijs met rijden, ze kan ook heel erg hard galopperen door de buitenbak.

Chanel

Poetsen

Chanel is onze oudste dame van stal en vindt het heerlijk om uit de wei te worden gehaald en gepoetst te worden. Ze wordt ook altijd extra verwend met lekkere dingen en kan gewoon los lopen op het terrein.

Rubia

Poetsen

Rubia is een super lieve fjord die het heerlijk vindt om gereden te worden, de boswandeling in de Loonse en Drunense Duinen is favoriet bij Rubia, haar maatje is Maija en ze is erg geliefd bij de heren van stal.

Maija

Eten

Maija is een super lieve fjord die het heerlijk vindt om geknuffeld en gepoetst te worden. Maija is na Chanel de oudste pony van De Smulhoeve en vindt het heerlijk om rondjes in de bak of bossen te rijden.

Ylke

Eten

Ylke is onze grote zwarte parel van stal en staat al heel lang op De Smulhoeve. Ylke is heel rustig met het rijden en eigenlijk een tikkeltje sloom, als je haar uit de wei gaat halen moet je wel uitkijken want ze kan soms een beetje chagrijnig zijn als ze lekker gras staat te eten.

Lex

Duinen

Lex is het paard van Karin en hoort bij de inboedel van De Smulhoeve en staat hier al meer dan 20 jaar op stal. Lex houdt van springen en heerlijke bosritten maken in De Loonse en Drunense Duinen.