De Smulhoeve

Veelgestelde vragen

Wat kost een bezoek aan de boerderij?
Bezoek tijdens openingstijden is altijd gratis. Tegen betaling is het mogelijk om één van onze activiteiten met de pony’s of alpaca’s te boeken.

Kan ik langskomen zonder reservering?
Ja, dit is mogelijk tijdens openingstijden, dagelijks van 9:00 tot 17:00 uur. In de zomer hanteren we op hete dagen aangepaste openingstijden in verband met het welzijn van de dieren.

Hoe kan ik een wandelpony reserveren?
Reserveren voor één van onze wandelpony’s of één van onze andere activiteiten kan door het sturen van een e-mail naar [email protected]

Hoe kan ik mijn boeking verplaatsen of annuleren?
De annuleringsvoorwaarden vind je op de pagina van de activiteit die je hebt geboekt.

Hoe kan ik een vakantie boeken op jullie boerderij?
Informatie over onze camping vind je hier, de boekingen gaan rechtstreeks via FarmCamps.

Mogen wij een hond meenemen? 
Nee, het is helaas niet toegestaan om je hond mee te nemen bij een bezoek aan onze boerderij.

Is de boerderij rolstoeltoegankelijk?
Ja hoor, ook in een rolstoel kun je ons terrein verkennen. Echter niet alle stukken zijn even vlak, dus doe wel voorzichtig. Onze wandelpony en boswandeling door de Loonse en Drunense Duinen is echter niet zo geschikt met een rolstoel. We wandelen door het bos en de duinen, deze paden zijn niet verhard, maar op sommige stukken ook smal.

Is de boerderij kinderwagentoegankelijk?
Ja hoor, ook met de kinderwagen kun je ons terrein verkennen. Echter niet alle stukken zijn even vlak, dus doe wel voorzichtig. Onze wandelpony en boswandeling door de Loonse en Drunense Duinen is echter niet zo geschikt met een kinderstoel. We wandelen door het bos en de duinen, deze paden zijn niet verhard, maar op sommige stukken ook erg smal. We hebben op de boerderij lichtgewicht kruiwagens staan met harde banden die je kan gebruiken als buggy voor de kleinste kids.

Wat is er allemaal op de Smulhoeve te doen?
Op dit moment is het volgende mogelijk o.b.v. reservering:

* gratis bezoek aan onze boerderij tijdens openingstijden (dit kan zonder reservering)
* wandelpony
* vrij rijden
* boswandeling
* pony pret
* alpacawandeling
* overnachten in de luxe tenten van FarmCamps
* kinderfeestje

Wanneer is jullie boerderij te huur als locatie voor bedrijven?
Onze locatie is buiten de schoolvakanties te huur van maandag t/m donderdag voor bedrijfsactiviteiten. Hierbij is er ook de mogelijkheid om te overnachten in een van onze FarmCamps tenten. Wij geven graag advies op maat!

Zijn jullie bereikbaar met het openbaar vervoer?
De bus stopt op 5 à 10 minuten loopafstand van de Smulhoeve aan de Tilburgseweg. Vanaf station ’s Hertogenbosch en Tilburg kun je de bus pakken naar Kaatsheuvel.

Kun je op de boerderij makkelijk parkeren?
Je kunt bij onze boerderij je auto parkeren op de parkeerplaats.

Gaan de activiteiten door als het regent?
Als het regent kan het wandelen met de zowel pony als de alpaca door gaan. Bij sneeuwval, hagel en storm niet. In dat geval kun je je reservering via Karin verzetten naar een latere datum.

Gaat een kinderfeestje door bij slecht weer?
Ook bij slecht weer gaat een kinderfeestje gewoon gezellig door. We verzetten het uitsluitend als er een dik pak sneeuw ligt of als er een heftige storm gaande is. Met wat slechter weer kunnen we alles binnen vieren en maken we er nog steeds een onvergetelijk kinderfeestje van!

Kunnen ook kinderen jonger dan 2 jaar mee?
Jazeker, ook de allerkleinsten zijn welkom om te zien hoe hun oudere broer of zus de pony poetst en vervolgens op diens rug gaat wandelen. Uiteraard dienen ouders en verzorgers wel hun kind(eren) in de gaten te houden. We zijn immers een boerenbedrijf met machines, dieren en gereedschap. Het daadwerkelijk verzorgen van de Shets en knuffelen met de pony’s is wel uitsluitend voor kinderen vanaf 3 jaar.

Zijn er nog meer dieren te zien op de boerderij?
Nou en of! Bij aankomst word je verwelkomd bij de knuffelschuur, waar de konijntjes zijn. Verder zijn er Geer en Goor de hangbuikzwijnen, onze honden Wies en Soof, poezen, geiten, kippen, alpaca’s en ook heel veel paarden.

 

 

Interesse? Neem contact op